Sprijin pentru persoanele aflate în dificultate

Asistenţa persoanelor sau familiilor nevoiaşe nu este una din priorităţile organizaţiei, însă Asociaţia Second Chance este întotdeuna disponibilă pentru a veni în ajutorul locuitorilor comunităţii, cu astfel de nevoi. Aceasta colaborează cu alte organizaţii, care au ca şi domeniu de activitate oferirea serviciilor de asistenţă socială şi nu numai. Câteva acţiuni reuşite sunt:

  • Printr-o organizație care furnizează echipamente pentru persoanele cu handicap, Second Chance a reușit să obțină în anul 2007 un scaun cu rotile pentru un băiat tânăr, permițându-i astfel să iasa din casa, pentru prima dată, după ani de imobilitate. De atunci, organizația a oferit mai multe scaune cu rotile și cârje, colaborând cu diferite fundații specializate în acest tip de asistență.
  • Un copil care a suferit arsuri grave în urma unui accident de acasă, a fost susținut pe tot parcursul tratamentului de Second Chance. Acest lucru a inclus plata facturilor medicale, familia nefiind asigurată medical, şi asigurarea transportului pentru părinții ei la spital.
  •  Cu ajutorul unei fundații din Olanda, Second Chance a finanțat tratamentul unui copil care a pierdut piciorul din cauza bolii. A reuşit inclusiv achiziționarea unei proteze și suportul costurilor pentru îngrijirile ulterioare, costuri pe care familia nu era în măsură să le furnizeze.
  • Un tânăr, cu un singur părinte și singurul întreținător al familiei sale, a pierdut un ochi în urma unui accident de muncă. Second Chance a oferit asistență în găsirea unui chirurg cu înaltă calificare, și a sprijinit, de asemenea, tânărul în timpul și după operație. Suntem bucuroși să vă spunem că în urma tratamentului, el a fost capabil să se întoarcă la locul de muncă, cu dorinţa de a-și întreține familia.
  •  Second Chance a finanțat re-construirea a două case care au fost distruse de foc, și, de asemenea, a ajutat construirea unei case pentru o familie nevoiașă. În toate cele trei cazuri, lucrarea a fost condiționată de participarea deplină a familiei la munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *