Școala de vară

În vara anului 2010, copiii din satele comunei Berceni au luat lecții gratuite de engleză și computer, în Laboratorul de Informatică construit de Second Chance, situat în Centrul Intergenerațional din Corlătești. Profesorul lor a fost voluntar din satul Berceni – Andreea Anghelache – în prezent studentă la Universitatea de Matematică și Informatică din București. Aproximativ 50 de copii au fost împărțiți pe grupe de vârstă și au fost instruiți în funcție de capacitățile lor de învățare. Acest proiect a fost un mare succes și a avut chiar impact asupra întregii comunități din Beceni, deoarece unii adulți s-au înscris și ei la lecții, cu scopul de a-și îmbunătăți abilitățile de engleză și IT.

În vara anului 2011 s-a deschis un alt centru cu activități destinate vacanței de vară, în satul Catunu. Înainte de deschidere, a fost renovată o sală de curs, o bucătărie și o cameră de depozitare. Acesta este acum folosit ca al 2-lea Centru Intergenerațional cu activități de școală de vară (engleză, computer, lecții de artă, predate de voluntari).

Internetul a fost oferit de sponsorul nostru: Romtelecom. Mobilierul și calculatoarele pentru centre au fost asigurate de Provident Financial, BAT, Garanti Bank, Romtelecom, Bayer România.

Centrul din satul Catunu a fost renovat cu donații strânse de la un eveniment de strângere de fonduri organizat de Christine Edwards, Jane Harkin, Janet Johnson British School Community

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *