Proiecte școlare

Proiectele școlare Second Chance, susțin 5 grădinițe și 2 școli medii din comunitate Berceni. Prin contactele noastre cu directorii de școli și profesori, am facut o listă scurtă a diverselor nevoi și dorințele ale acestora. În funcție de resursele disponibile (în cadrul organizației noastre, cât și în comunitate) am încercat să facem lucrurile să devină realitate.

  • Gradinița din Moara Nouă – În septembrie 2007, voluntara nostră, Lori Lewis, a predat engleza, cu mare succes copiilor din Moara Nouă. Fiica ei, Kaila, a condus în același timp o activitate de strângere de fonduri cu prietenii ei, de la Școala Internațională Americană din București și Second Chance pentru a construi un teren de joacă în incinta școlii.
  • Laboratoare de informatică – Cu suportul diferitelor organizații, sponsori și școli internaționale, am reușit să deschidem în sat 3 laboratoare de informatică care sunt foarte apreciate de către toți copiii comunității. Colectăm calculatoare (folosite / noi), imprimante, scanere și mobilier de birou (scaune, birouri, dulapuri) pentru a crea noi laboratoare de informatică cu conexiune la internet în toate celelalte școli din sat și pentru a înlocui calculatoarele vechi instalate anterior.
  • Rechizite școlare – Fiecare școală din Berceni primește un minim de rechizite școlare de la guvern în cazul în care bugetul o permite. Materiale pentru hobbyuri, materiale educaționale sau sportive și cărți sau jucării nu sunt furnizate. Second Chance colectează aceste elemente și le distribuie tuturor școlilor. Organizăm proiecte prin intermediul cărora școlile din București și din străinătate strâng bani, iar noi cumpărăm proviziile necesare pentru școlile din Berceni. Little London School din București a adoptat în 2009 Gradinița din Cătunu, iar acum realizează împreună diferite activități, care oferă ambelor părți o mulțime de experiențe bune. Poate că și școala ta vrea să se alăture?

    Pentru mai multe informații, vă rugăm să o contactați pe Annie-France Charbonneau (franceză): +40 724 334 495
    afcharbonneau@yahoo.ca

Poze de la actiunea realizata regasiti aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *