Locuri de joacă

Reamenajarea locurilor de joacă, din școli au fost primul nostru proiect pentru copii, în satul Berceni, proiect care a fost finalizat în 2006.

Astfel, în Berceni, a fost amenajat, primul loc de joaca pentru copii, complet echipat, construit în conformitate cu normele europene de siguranță, care oferă posibilitatea de a se juca și de a face exerciții fizice pentru peste 500 de copii.

În anul 2008, Second Chance și-a asumat provocarea de a construi un al doilea loc de joacă în Catunu, care are doar o singură școală elementară veche. Într-o zi însorită din luna Iunie, o echipă de săteni a ieșit cu instrumentele lor, precum și cu consumabilele achiziționate de către Second Chance și a construit un nou loc de joacă. Am fost încântați să vedem spiritul voluntariatului în rândul locuitorilor. Satul are acum un nou loc de joacă în condiții de siguranță, unde copiii pot veni cu părinții lor, care pot socializa unii cu alții, folosind cele două bănci care au fost plasate acolo pentru acest scop.

În anul 2009, două terenuri de joc, suplimentare au fost construite în Corlătești și Moara Nouă. Ambele terenuri de joacă au fost construite de voluntarii Second Chance, studenți, profesori și locuitori din cele două sate. Un nou loc de joacă este programat pentru construcție în Dâmbu, în 2010.

Cea mai recentă conscrtucție a unui spațiu de joacă a fost în septembrie 2012, când un grup de 18 copii și 6 profesori, de la Școala Internațională din Zug și Luzern, au venit pentru a construi un loc de joacă pentru grădinița din Corlatesti. De asemenea, au pictat, pe scările și dulapurile grădiniței din Berceni. Înainte de a vizita lor, elevii au colectat jucării, haine și echipamente sportive, care au fost foarte apreciate de copii din Berceni.

Vă mulțumim tuturor celor care au făcut această vizită posibilă!

Pentru a oferi sprijin și mai multe informații, vă rugăm să contactați Second Chance România.

Fotografii din cadrul acțiuni puteți vedea aici și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *