Locuri de joaca

Locurile de joaca din scoli au fost primul nostru proiect pentru copii, în satul Berceni, proiect care a fost finalizat în 2006. Acesta a fost primul loc de joaca complet echipat construit în conformitate cu normele europene de siguranță în orice zonă rurală din România, care oferă posibilitatea de a face exercitii fizice pentru peste 500 de copii. În anul 2008, Second Chance si-a asumat provocarea de a construi un al doilea loc de joacă în Catunu, care are doar o singură școală elementară veche. Într-o zi însorită din luna Iunie, o echipă de săteni a ieșit cu instrumentele lor, precum și cu consumabilele achiziționate de către Second Chance, a construit un nou loc de joacă. Am fost încântați să vedem spiritul voluntariatului în rândul locuitorilor. Satul are acum un nou loc de joacă în condiții de siguranță, unde copiii pot veni cu părinții lor, care pot socializa unii cu altii, folosind cele două bănci care au fost plasate acolo pentru acest scop.

În anul 2009, două terenuri de joc suplimentare au fost construite in Corlatesti si Moara Noua. Ambele terenuri de joc au fost construite de voluntarii Second Chance, studenții, profesorii și locuitorii din cele două sate. Un nou loc de joacă este programat pentru construcție în Dambu în 2010.

Cea mai recentă conscrtuctie a unui spațiu de joacă a fost în septembrie 2012, când un grup de 18 copii și 6 profesori de la Școala Internațională din Zug și Luzern a venit pentru a construi un loc de joacă pentru grădinița din Corlatesti. De asemenea, au pictat pe scările și dulapurile grădiniței din Berceni. Înainte de a vizita lor, elevii au colectat jucării, haine și echipamente sportive, care au fost foarte apreciate de copii din Berceni. Vă mulțumesc pentru toți cei care au făcut această vizită posibilă.

Pentru a oferi sprijin si mai multe informații, vă rugăm să contactați Second Chance România.

Fotografii din cadrul actiuni puteti vedea aici si aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *