Telefon: (+40) 756 129 994 | Română - English

Istorie

 
Second Chance început ca o inițiativă mică, dar semnificativă luată de expatul american Sara Blättler și românca Cosmina Pandele în toamna și iarna anului 2002. Ideea lor de a organiza o petrecere de Crăciun și de a oferi cadouri și mese de Crăciun pentru familiile din Berceni, a inspirat tot mai mulți oameni, iar în ianuarie 2003, s-au strans 20.000 dolari SUA de către organizația americană Fondul Român pentru Familii.

Astăzi, Second Chance dezvolta o varietate de proiecte pentru a încuraja schimbările pozitive în cadrul comunității și de a îmbunătăți viața de zi cu zi din Berceni.

Poveste personala

de Sara Blättler

În luna octombrie 2002, am trăit în România timp de trei luni scurte. Copleșiți de sărăcia, condițiile meteorologice aspre și suferințele umane locale, am decis să facem pachetele de Crăciun pentru un sat din apropiere. Aceasta a fost satul din copilărie a bonei fiicei mele. Acest loc a fost, de asemenea, „acasă” pentru mama ei și mama mamei ei, astfel încât selectarea familiilor in mare nevoie a fost foarte usoara.

În continuare, am sunat-o pe mama să-i spun că nu va primi anul acesta niciun cadou de Craciun. Ea a crezut ca este o idee genială și, de asemenea, a insistat pentru a da toți banii pentru Crăciun proiectului. Apoi ea a spus unui prieten, prietenul altui prieten si tot asa.

Până în ianuarie 2003, am avut mai mult de 20.000 $ pentru a începe sarcina dificilă de revitalizare a comunității din Berceni (mai mult de 7.000 de locuitori). In anul 2003, am reconstruit cinci școli elementare, am creat trei laboratoare de informatica și am primit pachete cu mancare pentru un an intreg, de la Caritas / USAID pentru mai mult de 117 de familii fără loc de muncă. Am primit și am distribuit mai mult de 2 tone de haine groase și rechizite școlare. Am ajutat prin concursuri artistice și am oferit consumabile medicale pentru a fi distribuite gratuit celor sub pragul sărăciei. Am organizat petreceri de Crăciun pentru mai mult de 500 de persoane, aducand veselie si optimism.

In anul 2004, obiectivul nostru a crescut pentru a ajuta o mai mare parte a comunității. Am deschis un centru pentru pensionari. Am initiat planuri de a construi o baie de interior pentru scoala medie - mai mult de 350 de elevi cu vârste cuprinse între 7 și 15, care utilizează în prezent o dependință (șase găuri fără rezervor septic la sol). Cu mai mult de opt profesori voluntari, am început un program de lucru pentru mamele fără loc de muncă care doresc să isi hrănească familiile.

Din prima zi, intenția noastrăa fost de a învăța oamenii cum să fie responsabil pentru propriile lor vieți. Ajutându-i, oferim instrumentele de bază pentru a găsi soluții, locuri de muncă și idei noi pentru a îmbunătăți standardele de viață și de a proteja modul lor de viață. Tot ce cerem în schimb, este ca într-o zi sa ajute pe altcineva la randul lor.

Ne-a luat ceva timp, dar începem să vedem familii care se ajută reciproc și comunitatea în general. Multumim tuturor celor care ne-au sprijinit in oferirea unui astfel de cadou frumos acestor oameni - darul speranței și al noilor începuturi.